Outplacement

Nieuwe Werkgever vinden

of

Zelfstandig Ondernemer worden?

Van werk naar werk van A tot Z!

Je zit in een positie dat je een nieuwe draai aan je loopbaan wilt of moet geven. Dit is dé gelegenheid om in kaart te brengen wat je écht wilt, zodat je nieuwe baan goed bij jou past. Misschien wil je wel zelfstandig ondernemer worden.

Met outplacement van Westerink Mentaal Management word je van A tot Z begeleid door je persoonlijke coach..


Wat gaan we doen?


1. Vrijblijvend kennismaken

Het is belangrijk dat je een goede klik hebt met je coach. Daarom beginnen we met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek nemen we de huidige situatie kort door en geven we aan wat we van elkaar verwachten. Hebben we een goede klik dan beginnen we met het traject.


2. Situatie vaststellen en kansen ontdekken

De meeste mensen hebben tijd nodig om het aanstaande baanverlies te accepteren. In deze fase is hier alle aandacht voor.

Samen kijken we naar wat je nodig hebt om weer een stip aan de horizon te kunnen zetten. We inventariseren je kwaliteiten en de wensen die je hebt. Samen ontdekken we antwoorden op de soms lastige vragen: 'wie ben ik?''wat wil ik écht?' en 'wat kan ik?'. De energie die we hierin steken levert niet alleen op korte termijn, maar ook op lange termijn veel (werk)plezier op!

In deze fase gaan we ook samen een helder profiel van jou maken waarin je vaardigheden, je competenties en je expertise staan beschreven. In dit profiel geef je ook aan welke werkgevers, welke branches en welke functies het beste bij je zouden passen. 


3. Arbeidsmarktorientatie

In deze fase maken we op basis van je wensen en professionele waarde een actieplan en zet je je strategie uit. Je onderzoekt de arbeidsmarkt en je speurt naar vacatues en werkgevers die bij jou passen. Ook gaan we aan de slag met jouw presentatie; cv, sollicitatiebrief, motivatiebrief, pitch en social media.


4. Solliciteren

Nu is de tijd rijp om te reageren op vacatures, je in te schrijven op vacaturesites en bij werving- en selectiebureaus. Wij gaan ons netwerk inzetten en we gaan voor je jobhunten.


5. Nazorg

Als je een nieuwe baan hebt gevonden is het outplacementtraject geslaagd. Je kunt in deze fase nog regelmatig sparren met je coach over je nieuwe werkkring. Ook kun je bij je coach terecht voor vragen omtrent contract, proeftijd en arbeidsvoorwaarden.


De kosten

De kosten van een outplacementtraject hangen af van de intensiteit en de duur van het traject.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je meer wilt weten!

arrow_drop_up arrow_drop_down