arrow_drop_up arrow_drop_down

Ondernemer worden

Coaching naar Zelfstandig Ondernemerschap

Zelfstandig ondernemer worden 

Onze coaching naar zelfstandig ondernemerschap is een individueel traject voor mensen die hun eigen bedrijf willen opzetten of als ZZP-er aan de slag willen.

 

De redenen om dit traject in te zetten

  • Persoonlijke specifieke kennis, ervaring en kwaliteiten concreet willen vertalen naar eigen  product of dienst
  • Mogelijkheden om een (andere) baan in loondienst te krijgen zijn te beperkt
  • Een langgekoesterde wens om zelfstandig ondernemer te zijn concreet maken

Wat gaan we doen?

1. Fundering bouwen

We steken samen veel tijd in je ambities, je persoonlijkheid en je kwaliteiten en verbinden deze aan de competenties en vaardigheden die je als ondernemer nodig hebt. Hier ligt het fundament van je bedrijf en je kansen op succes.

 2. Keuzes maken

Tijdens de bouw van de fundering wordt steeds duidelijker waar je krachten liggen en wat je écht wilt bereiken. Met dit in gedachten kijk je opnieuw naar je bedrijfsidee en de keuzes die je wilt maken.

 3. Onderzoek en haalbaarheid

Nu is de tijd rijp om je bedrijfsidee verder uit te diepen. Om een realistisch en feitelijk onderbouwd ondernemersplan te kunnen maken is bureau- en veldonderzoek nodig. Op basis van de uitkomsten en bevindingen van je onderzoek heb je een concreet beeld of jouw plan haalbaar is of niet. Je kunt nu je plan bijstellen en eventueel opnieuw onderzoek doen. 

4. Ondernemersplan en strategie

Dit is de laatste fase. Als jouw plan een haalbaar plan blijkt te zijn op basis van je onderzoek dan ga je het ondernemersplan schrijven. Hierin verwerk je alle informatie tot een overzichtelijk en onderbouwd geheel. Ook maak je het financieel plan met een planning voor de komende vijf jaar. Jouw coach geeft je tips en adviezen en helpt je ook als je een krediet moet aanvragen. Je coach zal je ook doorverwijzen als specialistische hulp gewenst is, zoals bijvoorbeeld bij marketing, financien en verkoop.

 5. Start                

Op het moment dat je je inschrijving bij de Kamer van Koophandel hebt geregeld, ben je officieel gestart.

 6. Begeleiding na de start

Dit intensieve traject heeft een looptijd van 6 maanden en omvat alle facetten van het ondernemerschap: waar loop je tegenaan?, hoe zit dit?, hoe gaat dat?. Tijdens de startperiode komen er tal van vragen, nieuwe ontwikkelingen en eventuele belemmeringen boven drijven. Het is super belangrijk dat je hier de controle over houdt. Je coach zal je ook in deze fase met raad  en daad bijstaan..


Aarzel niet om meer informatie te vragen.

We vertellen er graag over.